KONCERTER 2024

ABSALON STRING QUARTET

Søndag d. 14. januar 2024 kl. 15.00
Hjørring Gymnasium & HF-Kursus
Skolevangen 25, Hjørring

Absalon String Quartet er et ungt ensemble dannet i 2020 med base i København.

Kvartetten har senest udmærket sig ved at vinde førsteprisen i P2’s Kammermusikkonkurrence 2023. Kvartetten opnåede allerede anerkendelse, da den i 2021 vandt Rued Langgaard Konkurrencen og i den forbindelse spillede til åbningskoncerten af Rued Langgaard Festivalen samme år. I løbet af sommeren 2022 har den fremadstormende kvartet givet flere koncerter bl.a. på Bornholms Musikfestival og Oslo Kammermusikfestival. Kvartetten har også med stor fornøjelse deltaget i flere masterclass,  Kvartetten arbejder til dagligt med professor Tim Frederiksen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København.

MUSIK FØR KONCERT: Før koncerten kl. 15  underholder 4 elever fra gymnasiets musiklinje  med værker for strygekvartet - det foregår i foyeren v/ Festsalen på  Hjørring Gymnasium.

Randers Kammerorkester

Absalon String Quartet består af violinisterne Thera Ortved og Andreas Larsen, Alva Rasmussen på bratsch og Giacomo Oudin på cello.

Program:

Missy Mazzoli (1980) “Enthusiasm Strategies“ (2019)
Ludwig van Beethoven (1770-1827)  Strygekvartet op. 18 nr. 4, c-mol
Claude Debussy (1862-1918) Strygekvartet i G-mol, Op.10 (1893)

Program:

Beethoven: Eroica-Variationer, opus 35
Chopin: Fra 24 præludier, opus 28 Nr 15,  Nr 16, Nr 17
Chopin: Polonaise-Fantasi i opus 61
Brahms: Sonate i f-mol, opus 5

KRISTIAN RIISAGER (klaver)

Søndag d. 10. marts 2024 kl. 15.00
Hjørring Gymnasium & HF-Kursus
Skolevangen 25, Hjørring

Kristian Riisager (f. 1996) er uddannet ved Klaverskolen Gradus i Århus, Hochschule für Musik “Hanns Eisler” i Berlin samt Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København, hvor han stadig studerer. I 2022/2023 er han Visiting Artist ved Ingesund Piano Center i Sverige.

Kristian udgav i 2022 sit debutalbum “A Testament to Hope - Piano Works by Beethoven”. Det er blevet spillet flere gange i radioen på P2 samt modtaget strålende anmeldelse i det tyske klavermagasin Piano News.

Kristian har spillet et større antal solokoncerter i Danmark. Han har også optrådt i Sverige, Georgien, Litauen og Tyskland. Han har været solist i Beethovens 3. klaverkoncert med Kutaisi State Symphony Orchestra i Georgien og spillet solokoncert i Musikinstrumenten Museum i Berlin.

Augustinus Fonden tildelte i 2022 Kristian et Steinwayflygel til låns under sin studietid.

ELIAS HOLM (klaver)
CLARA CECILIE THOMSEN (sopran)
JONAS FRØLUND (klarinet)

Søndag d. 7. april 2024 kl. 15.00
Hjørring Gymnasium & HF-Kursus
Skolevangen 25, Hjørring

Elias Holm (f. 1996) begyndte at spille klaver som 6-årig hos Mark Schneider. I perioden 2008-2013 studerede han hos pianist og tidl. docent ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium Tove Lønskov. Fra 2013-2015 studerede Elias på Bacheloruddannelsen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hos docent Amalie Malling. I februar 2015 bestod Elias optagelsesprøven på Universität der Künste i Berlin og startede på en ny Bacheloruddannelse hos Prof. Klaus Hellwig. Bacheloren i Berlin blev afsluttet  i januar 2020. Elias modtager desuden privatundervisning hos den verdenskendte pianist Maria João Pires i hendes hjem i Portugal. Elias har modtaget et antal prestigefyldte legater, bl.a. et nyt Steinway flygel fra Augustinus Fonden til låns under studietiden og det eftertragtede Sonning Legat.

Sopranen Clara Cecilie Thomsen, der er blandt modtagerne af Léonie Sonnings Talentpris 2019, er født i København. Hun startede som korsanger på Sankt Annæ Gymnasium i Pigekoret og har siden sunget i flere forskellige kammerkor såsom Det Unge Vokalensemble. Clara Cecilie Tomsen er uddannet fra DKDM ved Marianne Rørholm. Efter sin uddannelse har hun primært fokuseret på et solorepertoire og sunget adskillige oratorier og kantater som Händels Messias, Bachs Matthæuspassion og Pergolesis Stabat Mater. Derefter fulgte nogle år på Operaakademiet i København, hvor hendes sanglærer var Susanna Eken.

Klarinetisten Jonas Frølunds hjerte banker for kammermusik, solooptrædener, nyskreven musik og formidling af musikalsk arv og kraft til store såvel som små. Som selvvalgt freelancer dedikerer han sig til sine tro primære ensembler i blæserkvintetten V Coloris og Danmarks Underholdningsorkester, hvor han er soloklarinettist, og til projekter med sin faste duopartner, pianist Elias Holm.

Program

Værker af Schubert, Sibelius, Marx og Debussy m.fl.

Elias Holm
Clara Cecilie Thomsen
Jonas Frølund
Pål Eide pianist

TRIO ISMENA

Søndag d. 1. september 2024 kl. 15.00
Hjørring Gymnasium & HF-Kursus
Skolevangen 25, Hjørring

Trio Ismena fejrer deres 20 års jubilæum og er i dag et veletableret ensemble på den danske kammermusikscene. Monika Malmquist (violin), Ida Nørholm (cello) og Christine Raft (klaver) har som Trio Ismena markeret sig som vindere af P2’s Kammermusikkonkurrence i 2009 og som prisvindere i Trondheim International Piano Trio Competition 2007 og har siden høstet stor erfaring ved omfattende koncertvirksomhed i Danmark og udlandet.

Trio Ismena har lavet flere anmelderroste CD’er. ‘Five danish piano trios’, ‘Pictures from a war’ og Carsten Bo Eriksens ‘Femme’ der siden udgivelsen har været streamet mere end 1.000.000 gange.

Trio Ismena er alsidig i sit repertoirevalg, og interessen for ny musik har ført til spændende samarbejder med flere danske komponister.
Trio Ismena har sammen spillet koncerter i bl.a. USA, Kina, Tyskland, Spanien, Holland, England, Frankrig, Italien, Letland og Norden.

Program:

Antonin Dvorak: Klavertrio ‘Dumky’ Trio opus 90 (1891)
Hilda Sehested:  Klavertrio Intermezzi, (1903)
Dmitri Shostakovich: Klavertrio opus 67 (1944)

OPUS ZOO - BLÆSERKVINTET

Søndag d. 29, september 2024 kl. 15.00
Hjørring Gymnasium & HF-Kursus
Skolevangen 25, Hjørring

Opus Zoo blev dannet i 2013 og består af fløjtenist Kristina Ersson, oboist Birgitte Lindum, klarinettist Søren-Filip Brix Hansen, fagottist Lars Mathiesen og hornist Thorbjørn Gram. Kvintetten har et bredt repertoire og har spillet koncerter i kirker og musikforeninger i hele Danmark. ​

Opus Zoo har gennem tiden fået skrevet værker til sig af Benjamin de Murashkin, Jonathan Mesterton Pitter, Naja Scheel og samt den amerikanske komponist Edward Smaldone. Opus Zoo har også indgået et samarbejde med accordeonist Bjarke Mogensen, med hvem de spiller værker af Benjamin de Murashkin og Astor Piazzolla. Opus Zoo er også en af de faste ensembler i den nye kammermusikforening Klassisk på Frederiksberg.

​Opus Zoo's "kendingsværk" er Luciano Berios "Opus Number Zoo". Her tales der, mens musikken spiller og historien om en høne der bliver forelsket i en ræv, en hjort der overvejer verdenssituationen, en gammel mus der udøser af sin livsvisdom og 2 stolte hankatte der kives, udspiller sig.

Program:

Beethoven: Kvintet Es-dur op 4, efter Blæseroktetten opus 103. Arr. Mordechai Rechtman
Zemlinsky: Humoreske (Rondo)
Otto Mortensen: Blæserkvintet
Berio: Opus Number Zoo

Opus Zoo

Musikerne:

Kristina Ersson (fløjte) er født i Sverige og kom til København i 1994 for at uddanne sig på det kgl Danske Musikkonservatorium hos Toke Lund Christiansen. Birgitte Lindum (obo) startede som 6-årig med at spille violin og rundede en del andre instrumenter, før oboen blev præsenteret for hende som 13-årig (i mangel af bedre!) – hun ønskede egentlig at lære at spille saxofon. Birgitte opdagede dog hurtigt oboens helt unikke kvaliteter, ikke mindst i kraft af sin lærer Jørgen Skyttegaard, som hun også havde hele vejen igennem konservatorietiden i Aalborg.

Søren-Filip Brix Hansen (klarinet) begyndte at spille som 9-årig i Tivoligarden og har en MGK studentereksamen fra Sankt Annæ Gymnasium. Søren Filip er uddannet på DKDM hos John Kruse, og debuterede fra solistklassen i 2016. Han har været på udveksling på Aaron Copland School of Music, New York hos klarinettisten Charles Neidich.

Lars Mathiesen (fagot) begyndte at spille fagot på Randers Musikskole hos Søs Kjelgaard, som også førte ham gennem MGK og til konservatoriet. Lars har studeret på konservatoriet i Århus, Stockholm, København og Odense.

Thorbjørn Gram (horn) er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium hos Erik Nielsen og Jakob Keiding samt på Hochschule für Musik und Theater Zürich hos David Johnson.

NB! Ændret i forhold til annonceret årsprogram:
EMIL GRYESTEN (soloklaver)

Søndag d. 13, oktober 2024 kl. 15.00
Hjørring Gymnasium & HF-Kursus
Skolevangen 25, Hjørring

Den prisbelønnede danske pianist Emil Gryesten Jensen (født 1985) er uddannet ved Det kgl. danske musikkonservatorium og ved Sibelius-akademiet i Helsinki. Han har desuden studeret ved "International Piano Academy - Lake Como" i Italien. Hans læremestre tæller fremtrædende kapaciteter inden for pianistfaget såsom Erik Tawaststjerna, Dmitri Bashkirov, Tamas Vasary, Fou Ts'ong og Anne Øland.

Emil spillede sin første solorecital som 15-årig og har siden da haft en aktiv koncertkarriere både som solist og som kammermusiker. Han debuterede som solist med orkester som 16-årig, med Aarhus Symfoniorkester. Han har optrådt ved klassiske musikfestivaler såsom Copenhagen Summer Festival, Aarhus Piano Festival, Hindsgavl Festival, samt Espo Piano Festival og Kuhmo Kammermusikfestival i Finland m.m.

Emil fungerer desuden som underviser i klaver og kammermusik ved Aalborg Kulturskole og ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Program:

L.v. Beethoven:  Sonate i B-dur op. 106 ”Hammerklavier” (ca. 45 min.)
F. Liszt m.fl.

RANDERS KAMMERORKESTER
Solist: Michala Petri

Søndag d. 24. november 2024 kl. 15.00
Hjørring Gymnasium & HF-kursus
Skolevangen 25, Hjørring

Randers Kammerorkester er Danmarks eneste permanente professionelle kammerorkester. Orkestret spiller hvert år omkring 110 koncerter, der tæller orkester- og kammerkoncerter i Randers og det øvrige Danmark, slotskoncerter, skolekoncerter, børnekoncerter og operaforestillinger. Sammen med regelmæssige transmissioner i Danmarks Radio, en lang række cd-udgivelser og workshops har orkestret markeret sig som en vigtig institution i dansk musikliv.

Program:

AXEL BORUP-JØRGENSEN:
Pergolato for soloblokfløjte
Sommavit op. 24 for strygeorkester
Sonatina op. 29 for to violiner

ANTONIO VIVALDI:
Blokfløjtekoncert RV 443 - solist  Michala Petri

JØRGEN JERSILD:
At Spille i Skoven for blæserkvintet

MOGENS CHRISTENSEN:
Blokfløjtekoncert med Michala Petri som solist (uropførelse)

Den Danske Klarinettrio
Den Danske Klarinettrio