KONCERTER 2022

DUO DIATHESIS
Christine Bernsted (violin)
Ramez Mhaanna (piano)

Søndag d. 23. januar 2022 kl. 15.00
Hjørring Gymnasium & HF-Kursus
Skolevangen 23-25, Hjørring

Duo Diathéseis består af violinist Christine Bernsted og pianist Ramez Mhaanna. De to musikere modtog begge i 2019 Leonié Sonnings talentpris og Carl Nielsen & Anne-Marie Carl Nielsens Talentpris hvorved deres samarbejde startede. De har hver især vundet priser ved konkurrencer såsom Melbourne International Violin Competition, Golden Music Awards i New York, 1st Vienna Music Competition og “Musica Classica” i Moskva.

Program:

Grieg: Violinsonate No.3 (25 min)
Mhaanna: Akvarium (12 min) - 6 stykker for violin og klaver (2020)
Beethoven: Kreutzersonate no.9 (30 min)

Randers Kammerorkester
David Munk-Nielsen

»Krigen er forbi! Soldaten er på vej hjem til sin mor og kæresten. I tornystret gemmer han sit kæreste eje – hans violin.  På vejen møder han en gammel mand, som overtaler ham til at bytte violinen med en spændende bog, hvori han kan læse alt, hvad der kommer til at ske i fremtiden! De bytter – og Fanden – for ham er det – inviterer soldaten hjem, så soldaten kan lære ham at spille på violinen! Fremtiden ser lys og spændende ud… men kommer soldaten nogensinde hjem?

Oplev Igor Stravinskij’s mesterværk med en stjernebesætning under ledelse af dirigent Henrik Svenning. Spændende introduceret og aktualiseret af Jørgen Carlsen (tidligere forstander på Testrup Højskole, tidligere medlem af Etisk Råd og nuværende medlem af Aarhus Universitets bestyrelse).

Det hele afsluttes med en utrolig smuk og bevægende epilog, 3 kærestebreve fra felten, specielt komponeret til denne opførelse af Anders Koppel.«

IGOR STRAVINSKY:
HISTORIEN OM EN SOLDAT

Søndag d. 27. februar 2022 kl. 15.00
Vendelbohus Hjørring

" HISTORIEN OM EN SOLDAT" (I. Stravinsky)
ET MODERNE FOLKEEVENTYR - TEATERKONCERT - BYGGER BRO MELLEM KLASSISK MUSIK, MODERNE DANS OG EKSPRESSIVT TEATER

Forfatteren Ramuz og komponisten Stravinsky udviklede ”Historien om en soldat” i tæt samarbejde med det formål at skabe et værk, der indeholdt tre kunstarter – dans, skuespil og musik.

Stravinskij musik spilles af et ensemble bestående af syv professionelle musikere under ledelse af dirigent Henrik Svenning. Historien om en Soldat’ er et af det 20. århundredes stærkeste værker i krydsfeltet mellem koncert og teater. Værket inddrager et syvmandsensemble, balletdanser, skuespiller og forsker.

Oplev Igor Stravinskij’s mesterværk med en stjernebesætning under ledelse af dirigent Henrik Svenning. Spændende introduceret og aktualiseret af Jørgen Carlsen (tidligere forstander på Testrup Højskole, tidligere medlem af Etisk Råd og nuværende medlem af Aarhus Universitets bestyrelse).

• Historien om en Soldat, Igor Stravinskij (1882 - 1971) - ca. 60 min.
Denne lille unikke perle af en forrygende teaterkoncert er produceret af musikforeningen Silkeborg Classic Concerts. Ensemblet består af kgl. skuespiller Henrik Koefoed, koncertmester i DR Symfoniorkestret violinist Christina Åstrand, kgl. solodanser Jennifer Wagstaffe. De øvrige i ensemblet er: Maria Jiménez Pardo (klarinet), Annemette Juul Pedersen (fagot), Gert Skovlod Hattesen (kornet), Andreas Ferrold Clemmensen (trombone), Mads Uldal (kontrabas) samt Jonas Hjerrild Weitling (percussion). Det hele under ledelse af dirigent Henrik Svenning.

-  pause -

• Causeri - aktualisering af historien ved .Jørgen Carlsen (tidligere forstander på Testrup Højskole, tidligere medlem af Etisk Råd og nuværende medlem af Aarhus Universitets bestyrelse).
• Som afslutning på forestillingen har komponisten Anders Koppel skrevet en meget smuk og bevægende epilog “3 kærestebreve fra felten”. Det er en kraftfuld, lille musikalsk eftertanke, med tydelig reference til Stravinskij’s værk, hvor hele ensemblet indgår. Epilogen kredser omkring det spørgsmål, som Stravinskij efterlader ubesvaret: “Kom han nogensinde hjem….?”

Produktion v/ Musikforeningen Silkeborg Classic Concerts

ENSEMBLE MIDTVEST

Søndag d. 6. marts 2022 kl. 15.00
Hjørring Gymnasium & HF-Kursus
Skolevangen 23-25, Hjørring

Mozarts og Beethovens kvintetter for klaver og blæsere er med rette de mest berømte værker for denne besætning. Værkerne er juveler i den wienerklassiske skattekiste og rammer de fleste lyttere dybt. I dette program er de to mesterværker sidestillet med den amerikanske komponist, Elliot Carter, hvis værk fra det 20. århundrede kan læses som et modsvar til Mozart.

Program:

Slavický; Trio for obo, klarinet & fagot
Mozart; Kvintet i es-dur, KV 452, for klaver & blæsere
PAUSE
Carter; Two Thoughts about Piano
Beethoven; Kvintet I es-dur for klaver & blæsere

Randers Kammerorkester
Pål Eide pianist

Program:
Mozart: Trio i E-dur, KV. 542
Lowell Liebermann: Trio nr. 2, op. 77
Fanny Mendelssohn-Hensel: Trio, op. 11

TRIO GEMINI

Søndag d. 20. marts 2022 kl. 15.00
Hjørring Gymnasium & HF-Kursus
Skolevangen 23-25, Hjørring

Trio Gemini er en klavertrio, som består af tre unge talentfulde musikere. Trioen har optrådt på nogle af de mest etablerede festivaler i Danmark, herunder Hindsgavl og Bornholms Musikfestival samt i kammermusikforeningerne Rønnebæksholm og Kammermusikforeningen af 1887.

Jakob Alsgaard Bahr (klaver) og Pedersen-tvillingerne Karen Johanne (violin) og Kirstine Elise (cello) har alle færdiggjort en solistuddannelse ved et af de tre danske musikkonservatorier (Aarhus, København og Odense). De er hver især alsidige musikere med fremtrædende karrierer inden for solospil, kammermusik, orkesterspil, folkemusik og undervisning. Med afsæt i denne alsidighed vil trioen tilføre nye oplevelser til den danske og internationale kammermusikscene.

ELIAS HOLM (klaver)

Søndag d. 4, september 2022 kl. 15.00
Hjørring Gymnasium & HF-Kursus
Skolevangen 23-25, Hjørring

Elias Holm (f. 1996) begyndte at spille klaver som 6-årig hos Mark Schneider. I perioden 2008-2013 studerede han hos Pianist og tidl. docent ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium; Tove Lønskov.
Fra 2013-2015 studerede Elias på Bacheloruddannelsen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hos Amalie Malling. I februar 2015 bestod Elias optagelsesprøven på Universität der Künste i Berlin og startede på en ny bacheloruddannelse hos Prof. Klaus Hellwig. Bacheloren i Berlin som blev afsluttet i januar 2020.

Elias har de seneste år spillet et større antal solo - og kammermusikkoncerter i Danmark, bl.a. på Copenhagen Summer Festival, Hindsgavl Festival, Esbjerg Chamber Music Festival og Schubertiaden i Roskilde. Elias’ tidligere og nuværende kammermusikpartnere inkluderer bl.a. cellist Jonathan Swensen, violinist Anna Egholm, mezzosopran Sophie Haagen, sopran Clara Cecilie Thomsen, bratchist Nicholas Algot Swensen, violinist Alva Holm og klarinettist Jonas Lyskjær Frølund.. Elias Holm har modtaget et antal prestigefyldte legater, bl.a. et Steinwayflygel fra Augustinus Fonden til lån under studietiden og det eftertragtede Sonning Musiklegat.

PROGRAM:

J. S. Bach: Goldbergvariationer (Klavierübung IV. Teil - ”Aria mit verschiedenen Veraenderungen” BWV 988 ) var. 1 til 20)

R. Schumann: Fantasi i C-dur, Op. 17

Stig Fogh Andersen
Coro Misto

CORO MISTO
Søren Birch, dirigent
Arne Jørgen Fæø (piano)

Søndag d. 18, september 2022 kl. 15.00
Hjørring Gymnasium & HF-Kursus
Skolevangen 23-25, Hjørring

Coro Misto er et kammerkor bestående af sangere i miljøet omkring musik-uddannelsesinstitutionerne og det øvrige musikliv i Aalborg. Koret har eksisteret siden 1991. I den periode har det, gennem koncerter og radiooptagelser, markeret sig i det nordjyske musikmiljø som et kammerkor af høj standard. Medvirkende hertil er givetvis også det løbende samarbejde med NUT, Aalborg Symfoniorkester og Det jyske Musikkonservatorium. Coro Misto bevæger sig indenfor det klassiske repertoire, kirkeligt som verdsligt, spændende fra tidlig musik, over romantikken til nyere værker. Koret anser det for særligt vigtigt at fremme kendskabet til den nye danske kompositionsmusik og samarbejdet med forskellige komponister har gennem tiden resulteret i en række uropførelser.

MESSIAEN QUARTET COPENHAGEN

Søndag d. 2. oktober 2022 kl. 15.00
Hjørring Gymnasium & HF-kursus
Skolevangen 23-25, Hjørring

Messiaen Quartet Copenhagen er et nystartet ensemble med base i København bestående af violinist Malin William-Olsson, cellist Carl-Oscar Østerlind, pianist Kristoffer Hyldig og klarinettist Viktor Wennesz . Medlemmerne har både sammen og hver for sig mange års erfaring med kammermusik på internationalt niveau. Udover at gå i dybden med de eksisterende værker for ensemblets besætning vil de udforske og udfordre det øvrige repertoire og skabe koncertprogrammer, der sætter forskellige tiders musik og de forskellige instrumentkombinationer, som kvartetten rummer, over for hinanden. Derfor byder en koncert med ensemblet på både solistiske præstationer, intens kammermusik og orkestrale arrangementer.

Den Danske Klarinettrio

Program:

Ravel: Klavertrio (1914)
Debussy: Premiere Phapsodie (1910)
Messiaen: Quartuor poul la fin du temps (1941)

Stig Fogh Andersen

ARTOS KVARTETTEN
og Mathias Kjøller (klarinet)

Søndag d. 30. oktober 2022 kl. 15.00
Hjørring Gymnasium & HF-Kursus
Skolevangen 23-25, Hjørring

Artos Kvartetten -startede i sommeren 2018 og har hurtigt etableret sig på den danske musikscene.
Strygekvartetten er opstået ud af et venskab og fælles kærlighed til strygekvartetrepertoiret.
Visionen er, at spille strygekvartet på allerhøjeste niveau og med vores engagement være med til at udbrede kendskabet til den fantastisk store mængde af skønne værker, skrevet af de mest elskede komponister. Repertoiret er i øjeblikket strygekvartetter af Beethoven, Mendelssohn, Barber og Ravel. Vi vil medvirke til et frodigt musikliv bl.a. ved at spille sammen med andre musikere også fra andre genrer, som f.eks. Jazz og verdensmusik.

De fire erfarne musikere er alle solospillere i Aarhus Symfoniorkester.
Tue Lautrup, violin - Sarah Lucy Foldager, violin - Luminita Marin, bratsch - Brian Friisholm, cello

Program:

Johannes Brahms (1833-97): Strygekvartet Op.51 nr.1 i c-mol
Caroline Shaw (født 1983): Plan & Elevation (varighed 15 min)
pause
W.A.Mozart (1756-91): Klarinetkvintet K581 i A-dur

RANDERS KAMMERORKESTER

Søndag d. 20. november 2022 kl. 15
Festsalen - Hjørring Gymnasium & HF Kursus
Skolevangen 23-25, Hjørring

Randers Kammerorkester er Danmarks eneste permanente professionelle kammerorkester. Orkestret spiller hvert år omkring 110 koncerter, der tæller orkester- og kammerkoncerter i Randers og det øvrige Danmark, slotskoncerter, skolekoncerter, børnekoncerter og operaforestillinger. Sammen med regelmæssige transmissioner i Danmarks Radio, en lang række cd-udgivelser og workshops har orkestret markeret sig som en vigtig institution i dansk musikliv.

Program:

Fanny Mendelssohn: Strygekvartet i Es-dur
W.A. Mozart: Blæserkvintet i c-mol
(arr. af Mordechai Rechtman efter K. 388 og K. 406)
- pause -
Alexander Borodin: Sekstet for 2 violiner, 2 bratscher og 2 celli i d-mol
Franz Berwald: Septet i B-dur

Coro Misto