KONCERTER 2023

5 PIANISTER FRA AARHUS INTERNATIONAL PIANOCOMPETITION

Tirsdag d. 7. marts 2023 kl. 19.30
Hjørring Gymnasium & HF-Kursus
Skolevangen 25, Hjørring

Aarhus International Piano Competition finder sted i marts 2023 i Musikhuset Aarhus for 7. gang. Konkurrencen er den eneste internationale klaverkonkurrence i Danmark og tillige én af de største konkurrencer i verden for unge pianister i alderen 11 - 21 år.

Aarhus International Piano Competition er ikke en konkurrence, hvor vinderen blot tager det hele, men en stor kulturel begivenhed, hvis hovedfokus er den store klassiske klavermusik. Derfor tilbydes alle deltagere, der ikke går videre i konkurrencen, at spille en koncert i en dansk musikforening under selve konkurrencen. I Hjørring Musikforening kan vi glæde os til at møde 5 deltagere fra den indledende runde.

Randers Kammerorkester
David Munk-Nielsen

Program:

Messiaen: Le baiser de l’enfant-Jésus fra Vingt Regards sur l’Enfant-Jésus (Kristoffer Hyldig soloklaver)

Mozart: klaverkoncert nr. 12 i A-Dur KV 414

pause

Schumann: Klaverkvintet i Es-dur op 44

NIGHTINGALE STRING QUARTET
KRISTOFFER HYLDIG (klaver)

Søndag d. 12. marts 2023 kl. 15.00
Hjørring Gymnasium & HF-Kursus
Skolevangen 25, Hjørring

Hjørring Musikforening fejrer 80-års jubilæum

Hjørring Musikforening kan i 2023 fejre sit 80-års jubilæum. Dette jubilæum bliver markeret ved en særlig jubilæumskoncert på Hjørring Gymnasium, Festsalen søndag d. 12. marts kl. 15. Her medvirker Nightingale String Quartet og pianisten Kristoffer Hyldig som bl.a. vil opføre R. Schumanns klaverkvintet Es-dur.  Nightingale String Quartet har base i København og består af Gunvor Sihm og Josefine Dalsgaard, violiner, Marie Louise Broholt Jensen, bratsch, og Louisa Schwab, cello. Kvartetten er uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København, hvor professor Tim Frederiksen siden kvartettens dannelse i 2007 har fungeret som trofast mentor..Nightingale String Quartet spiller på instrumenter venligst udlånt af Augustinus Fonden.

Kristoffer Nyholm Hyldig er en dansk pianist, som er specialiseret i de største soloklaverværker af den franske komponist Olivier Messiaen. Han debuterede i 2010 fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium efter studier hos professor Niklas Sivelöv og Tove Lønskov.

NICOLAI ELSBERG (bas)
TOVE LØNSKOV (klaver)

Søndag d. 26. marts 2023 kl. 15.00
Hjørring Gymnasium & HF-Kursus
Skolevangen 25, Hjørring

Nicolai Elsberg er uddannet musiker og sanger fra Rytmisk Musikkonservatorium i 2014. Nicolai Elsberg var som rytmisk sanger en del af det anmelderroste band Spillemændene. Har siden 2016 studeret klassisk sang på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og har i kraft af sin fortid i den rytmiske musik medvirket i flere cross-over-projekter, bl.a. med bandet Efterklang, og har været solist i uropførelser af Karsten Fundal og Rasmus Zwicki. I sommeren 2019 var han en del af Festival D’Aix-en-Provence’s Voice Recidency og sang ’Il Commendatore’ i Christian Lollikes nyfortolkning af Mozarts Don Giovanni. I 2019 kunne han ligeledes opleves som ’Colline’ i Copenhagen Opera Festivals produktion af Puccinis La Boheme på Østre Gasværk. Nicolai Elsberg debuterede på Det Kgl. Teater i marts 2020, som ’Plutone’ i Monteverdis opera Orfeus. Modtog i 2020 Dronning Ingrids Hæderslegat på 250.000 kroner.

Ved koncerten medvirker pianist Tove Lønskov.  Tove Lønskov har  med stor succes arbejdet med mange fremragende sangere, hvilket har resulteret i utallige koncerter og en lang række CD-indspilninger med sange af bl.a. Schubert, Schumann, Richard Strauss, Schoenberg, Delius, Grieg, Børresen, Carl Nielsen, Poul Schierbeck, Niels W. Gade, Heyse, Weyse, Lange-Müller, Otto Mortensen og andre komponister.

Randers Kammerorkester
Randers Kammerorkester

ALVA HOLM (violin)
ELIAS HOLM (klaver)

Søndag d. 17. september 2023 kl. 15.00
Hjørring Gymnasium & HF-Kursus
Skolevangen 25, Hjørring

Alva Holm er født i 2000 og for hende har det at spille violin altid været en ’second nature’. Med en ældre bror, Elias Holm, der er pianist, var violinen et naturligt valg da Alva startede som 4-årig, og de to dyrker fortsat deres duosamarbejde.  Alva startede sin uddannelse på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, hos den ukrainske violinist, Alexandre Zapolski. Han plantede hendes musikalske rødder dybt i den russiske violintradition, med dens fokus på tonekvalitet og farver, kombineret med en stærk udtryksfuldhed og altid med fokus på formidlingen af musikkens dybere mening. Senere studerede hun hos prof Peter Herresthal og Asbjørn Nørgaard, og går nu på Hochschule für Musik Hanns Eisler i Berlin hos professor Stephan Picard.  Alva er modtager af Léonie Sonnings Talentstipendium samt Carl Nielsens Talentpris 2020 og er fra efteråret 2020 optaget som Young Artist hos Nordic Artists Management.  Alva Holm spiller på sin egen Peter Greiner-violin anno 2020.

Elias Holm (f. 1996) begyndte at spille klaver som 6-årig hos Mark Schneider. I perioden 2008-2013 studerede han hos pianist og tidl. docent ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium; Tove Lønskov. Fra 2013-2015 studerede Elias på Bacheloruddannelsen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hos docent Amalie Malling. I februar 2015 bestod Elias optagelsesprøven på Universität der Künste i Berlin og startede på en ny Bacheloruddannelse hos Prof. Klaus Hellwig. Bacheloren i Berlin blev afsluttet  i januar 2020. Elias modtager desuden privatundervisning hos den verdenskendte pianist Maria João Pires i hendes hjem i Portugal. Elias har modtaget et antal prestigefyldte legater, bl.a. et nyt Steinwayflygel fra Augustinus Fonden til låns under studietiden og det eftertragtede Sonning Legat.

ODENSE KAMMERKOR

Søndag d. 1, oktober 2023 kl. 15.00
Hjørring Gymnasium & HF-Kursus
Skolevangen 25, Hjørring

Odense Kammerkor består af ca. 25 sangere,

På denne musikalske rundrejse omkring Østersølandene præsenteres tilhørerne for satser fra det 19. århundredes nationalromantiske udtryk til det 20. århundredes mere nutidige og minimalistiske klangbillede. Rundrejsen starter – og slutter – i Danmark med 2 x Nielsen, den unge Mette Nielsen, som repræsentant med musik fra dette århundrede og den ældre Carl Nielsen, med musik fra forrige århundrede. Efter Danmark bevæger programmet sig gennem de nordiske lande, der støder op til Østersøen, omkring Baltikum og sluttelig gennem Polen og Tyskland tilbage til Danmark.

Musikken repræsenterer såvel verdslige som kirkelige genrer, er på lokale sprog, på latin og på engelsk. Det er en musikalsk rejse i særklasse, en rejse hvor tilhørerne får et kulturelt indblik i musikken fra vores nabolande rundt om Østersøen. Musik og tekster der, gennem komponisterne fra det 19. og 20. århundrede i såvel nationalromantisk som moderne tonesprog, bringer landenes særegenhed op til overfladen af Østersøen.

Odense Kammerkor

Program:

Pjotr Ilítj Tjajkovskij: Violinkoncert
--
Ludwig van Beethoven: Symfoni nr. 5 – Skæbnesymfonien

Medvirkende
Dirigent: Fredrik Burstedt
Solist: Christian Li, violin
Aalborg Symfoniorkester

Dørene til Festsalen åbnes kl. 19
Koncerten begynder kl. 19.30

NB! EKSTRAKONCERT 2023

AALBORG SYMFONIORKESTER
Fredrik Burstedt (dirigent)
Christian Li (violin)

Onsdag d. 11, oktober 2023 kl. 19.30
Hjørring Gymnasium & HF-Kursus
Skolevangen 25, Hjørring

Vidunderbarn på violin

Det er et veritabelt vidunderbarn, der denne aften indtager scenen i Tjajkovskijs Violinkoncert. Australsk-kinesiske

Christian Li var bare 10 år gammel, da han som den yngste nogensinde vandt Junior 1st Prize ved the 2018 Yehudi Menuhin International Violin Competition. To år senere skrev han kontrakt med pladeselskabet Decca – igen som den yngste nogensinde. Når han spiller i Aalborg, er han fyldt 16 år. Publikum kan glæde sig til et sandt violinfyrværkeri i et værk prist for sin enorme melodiske og emotionelle skønhed.

Da-da-da-daaam. Beethovens 5., også kaldet Skæbnesymfonien, er et af de mest kendte klassiske værker, og symfoniens opbygning er indbegrebet af en symfonisk rejse, hvor komponisten bruger de fire satser til at tage os fra konflikt til afklaring. Den opbygning bliver normsættende for al symfonisk musik i mere end 100 år efter

FILIP MICHALAK (klaver)

Søndag d. 29, oktober 2023 kl. 15.00
Hjørring Gymnasium & HF-Kursus
Skolevangen 25, Hjørring

Den internationalt prisvindende danske/polske pianist Filip Michalak (f. 1994) har etableret sig som en af de førende unge pianister i Skandinavien. Filip er en aktiv solist og kammermusiker, og har spillet i lande som: Polen, Tyskland, England, Frankrig, Spanien, Schweiz, Italien og alle Skandinaviske lande. Senest i marts var han nede og spille i Dubai til EXPO2020, hvor han spillede nordisk musik, som en del af “Nordic Piano Week”. Fremtiden byder på bl.a. koncerter i Kina, USA og Europa. Han har vundet adskillige priser i Danmark, men også priser ved internationalle konkurrencer. Filip vandt første prisen i konkurrencen “Stars at Tenerife” i Spanien, og har vundet første prisen i bl.a. “Nordjyllands Talentkonkurrence” og “Steinway Festival”. Han var også finalist i “The 8th Nordic Piano Competition” i 2017, som er en af de største klaverkonkurrencer i Norden.

D. Scarlatti:
Sonata K213 d-mol
Sonata K380 E-dur
Sonata K466 f mol

F. Chopin:
Mazurkas Op. 30
 No. 1  c.-mol, • No. 2 h-mol, • No. 3   Des-dur, • No. 4  cis-mol

C. Franck: Prelude, Choral, and Fugue FWV 21

Polonaises Op. 26
- No. 1  cis-mol
- No 2   es-mol

Polonaise  A-dur  Op. 40

Polonaise-Fantasy As-dur, Op. 61

RANDERS KAMMERORKESTER

Søndag d. 19. november 2023 kl. 15.00
Hjørring Gymnasium & HF-kursus
Skolevangen 25, Hjørring

Randers Kammerorkester er Danmarks eneste permanente professionelle kammerorkester. Orkestret spiller hvert år omkring 110 koncerter, der tæller orkester- og kammerkoncerter i Randers og det øvrige Danmark, slotskoncerter, skolekoncerter, børnekoncerter og operaforestillinger. Sammen med regelmæssige transmissioner i Danmarks Radio, en lang række cd-udgivelser og workshops har orkestret markeret sig som en vigtig institution i dansk musikliv.

Hjørring Musikforening har indgået en årsaftale med Randers Kammerorkester og der spilles  koncerter i år 2023, 2024 og 2025.

Program

Joseph Haydn: Strygekvartet nr. 26 Hob III:33 (Sol-kvartet)
Anna Thorvaldsdottir: Illumine for strygeoktet
Åse Hedström: Voci for nonet
Anders Nordentoft: The City of Threads for decet
G.F. Händel: Uddrag fra Händels Fireworks music

Den Danske Klarinettrio