KONCERTER 2021

NORDJYSKE STRYGERE

Søndag d. 17, januar 2021 kl. 15.00
Skolevangen 23-25, Hjørring

Nordjyske Strygere er et orkester sammensat af professionelle musikere fra Aalborg Symfoniorkester suppleret med kvalificerede amatører fra Nordjylland. Orkestret har eksisteret siden 2001 og govet mange koncerter i landsdelen. Ved koncerten medvirker Christne Åstrand, violin og Per Salo, klaver.

T3iO Phil strygetrio
David Munk-Nielsen

IGOR STRAVINSKY:
HISTORIEN OM EN SOLDAT

Søndag d. 31. januar 2021 kl. 15.00
Vendelbohus Hjørring

Stravinskij musik spilles af et ensemble bestående af syv professionelle musikere under ledelse af dirigent Henrik Svenning. Historien om en Soldat’ er et af det 20. århundredes stærkeste værker i krydsfeltet mellem koncert og teater. Værkert inddrager et syvmandsensemble, balletdanser, skuespiller og forsker.

AARHUS INTERNATIONAL PIANOCOMPETITION 2021

Onsdag d. 3. marts 2021 kl. 20.00
NB!! Musiksalen - Vendsyssel Teater
Banegårdspladsen, Hjørring

Aarhus International Piano Competition finder sted fra 26 februartil 6 marts 2021 Aarhus. Der arrangeres koncerter i jyske musikforeninger for de deltagere, der ikke kommer i finalen. Hjørring Musikforening har afholdt koncert i 2013,  2015,  2017 og 2019 med deltagere, som ikke gik videre til finalen og igen i 2021 spilles en koncert med 3 - 5 meget dygtige unge pianister fra konkurrencen. Og vi kan godt afsløre - med erfaringer fra tidligere år - at pianistniveauet er på et meget højt niveau!

Coro Misto
Ensemble Mutatis

DAVID MUNK NIELSEN, klaver

Søndag d. 14. marts 2021 kl. 15.00
Skolevangen 23-25, Hjørring

David Munk-Nielsen er født 1998. Han har spillet siden han var fem år og optrådte med orkester. Han modtog undervisning af Anne Øland i alderen 9-16 år og blev derefter optaget på Det Jyske Musikkonservatorium. I 2015 spillede han sin første helaftens-solokoncert i Århus Musikhus. I 2017 rejste han videre til Helsinki, hvor han nu studerer på Sibelius-Akademiet. David vandt i 2019 2. pris ved Aarhus International Pianocompetition.

NINA BOLS LUNDGREN (sopran)
CHRISTINE BJØRKØE (klaver)

Søndag d. 21. marts 2010 kl. 15.00
Skolevangen 23-25, Hjørring

Sopran Nina Bols Lundgren og pianist Christina Bjørkøe fremfører ”Clairieres dans le Ciel” komponeret 1914 af Lili Boulanger samt sange og klaverværker af af Clara Schumann.

Randers Kammerorkester
Pål Eide pianist

Dirigent  Søren Birch
Ved koncerten medvirker Eskild  Skovbakke Winding, klaver

CORO MISTO

Søndag d. 26. april 2021 kl. 15.00
Skolevangen 23-25, Hjørring

Coro Misto er et kammerkor bestående af sangere i miljøet omkring musik-uddannelsesinstitutionerne og det øvrige musikliv i Aalborg. Koret har eksisteret siden 1991. I den periode har det, gennem koncerter og radiooptagelser, markeret sig i det nordjyske musikmiljø som et kammerkor af høj standard. Medvirkende hertil er givetvis også det løbende samarbejde med NUT, Aalborg Symfoniorkester og Det jyske Musikkonservatorium. Coro Misto bevæger sig indenfor det klassiske repertoire, kirkeligt som verdsligt, spændende fra tidlig musik, over romantikken til nyere værker. Koret anser det for særligt vigtigt at fremme kendskabet til den nye danske kompositionsmusik og samarbejdet med forskellige komponister har gennem tiden resulteret i en række uropførelser.

AMALIE ELMARK (violin)
ELISABETH HOLMEGAARD NIELSEN (klaver)

Søndag d. 6. september 2021 kl. 15.00
Skolevangen 23-25, Hjørring

Amalie Elmark og Elisabeth Holmegaard Nielsen er to unge danske musikere, der er godt på vej mod en international karriere. De har begge taget en del af deres solistuddannelse på Universität für Musik i Wien, hvor de også indledte deres samarbejde.
Et skandinavisk program med violinsonater af E. Grieg og Carl Nielsen.

Stig Fogh Andersen
Den Danske Klarinettrio

ENSEMBLE MUTATIS

Søndag d. 26. september 2021 kl. 15.00
Hjørring Gymnasium & HF-kursus
Skolevangen 23-25, Hjørring

Ensemble Mutatis består af unge entusiastiske musikere, som alle har en solistisk uddannelse, og som ved siden af deres deltagelse i ensemblet er veletablerede på fremtrædende poster i danske og svenske orkestre. Ensemblet har taget navnet “Mutatis” – mutare: at forandre – fordi de ønsker at illustrere ensemblets mangfoldighed.

5 musikere fra Ensemble Mutatis spiller :
Rossini: Duo for cello/bas
Martinu: Duo, Madrigalerne for violin og bratsch
Mahler: Klaverkvartetsats i amol
Schubert: Forellekvintet.

ELIAS HOLM, klaver

Søndag d. 31. oktober 2021 kl. 15.00
Skolevangen 23-25, Hjørring

Elias Holm (f. 1996) begyndte at spille klaver som 6-årig hos Mark Schneider. I perioden 2008-2013 studerede han hos Tove Lønskov ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Fra 2013-2015 studerede Elias hos pianist Amalie Malling.
Elias Holm er et af de helt store talenter blandt unge danske pianister.

Stig Fogh Andersen
Den Danske Klarinettrio

RANDERS KAMMERORKESTER

Søndag d. 14. november 2021 kl. 15.00