QUATUOR VOCE

Søndag d. 3, februar 2019 kl. 15.00
Sct. Catharinæ Kirke - Hjørring

Sarah Dayan, violin - Cécile Roubin, violin - Guillaume Becker, bratsch - Lydia Shelley, cello.

Den franske strygekvartet, Quatuor Voce, havde sin debut i 2004. Kvartetten har siden modtaget adskillige priser i internationale konkurrencer og har givet koncerter verden over.  Quatuor Voc er blevet anerkendt internationalt som en af de mest fascinerende strygekvartetter blandt den unge generation, og kvartetten udfører verdensomspændende turneer alene eller sammen med andre fremragende kunstnere.  I løbet af få år modtog kvartetten de højeste præmier fra berømte internationale konkurrencer, herunder Genève, Cremona, Wien, Bordeaux, Graz, London og Reggio Emilia.

Quatuor Voce turnerer i Danmark i februar 2019 og spiller koncerter i  flere koncertsteder i Danmark.

Program:

Mozart: Strygekvartet d-mol KV 421
Debussy: Strygekvartet g-mol op. 10
Bartok: Strygekvartet nr. 1

HENRIK ENGELBRECHT (foredrag)

Søndag d. 3. marts 2019 kl. 15.00
Hjørring Gymnasium & HF-Kursus
Skolevangen 23-25, Hjørring

Opera i guldalderens København :
I begyndelsen af 1800-tallet synger Det Kongelige Teaters skuespillere Mozart uden nogen særlig uddannelse – med kun meget få prøver og for nogles vedkommende i en evig brandert. Hvis de pjækker fra prøverne, risikerer de at ryge i fængsel. Kongen smider landets førende operasanger helt ud af landet, da han tager rollen som Don Juan lidt for bogstaveligt overfor en af prinsesserne på Amalienborg. Operaeksperten Henrik Engelbrecht fortæller levende og engageret om dengang ordensmagten også havde travlt på tilskuerpladserne og når københavnerne købte teaterbilletter; der var fysisk kamp om at få fat i de eftertragtede billetter, og der var tit slagsmål efter forestillingerne. Tag med i det iskolde og stinkende teater, hvor publikum spiser den medbragte mad undervejs i forestillingerne, og drikker rigeligt med brændevin til … når de altså ikke skal koncentrere sig om at smide rotterne ud af deres loger.

CONCERTO COPENHAGEN

Søndag d. 10. marts 2019 kl. 15.00
Vendsyssel Teater, Musiksalen
Banegårdspladsen 4, Hjørring

Mendelssohn komponerede sin oktet i 1825, da han kun var 16 år, men der er ikke desto mindre et fuldgyldigt mesterværk. Gades oktet er fra 1848 - kort før Mendelssohns død - og bærer tydeligt præg af mødet og samarbejdet med Mendelssohn.

Peter Hansson - violin og ledelse - er en af Europas betydeligste musikere og ledere indenfor 1800-tallets repertoire på originalinstrumenter. Peter Hansson arbejder med orkestre som Academy of St. Martin-in-the-Fields, The London Symphony Orchestra, Orchestra of Age of Enlightenment og mange flere og har en lang række indspilninger af bl.a. Mendelssohn, Schumann og Beethoven bag sig.

Program:

Felix Mendelssohn:   Ouversure til "En skærsommernats drøm" op. 21 (1826)
Niels W. Gade: Oktet nr. 17 F-dur  (1849)
- pause -
Felix Mendelssohn: Oktet op. 20 Es-dur (1825)

Peter Hanson - musikalsk ledelse og violin.

Mendelssohn og Gade med 8 musikere fra Concerto Copenhagen
Dirigent/Musikalsk ledelse: Peter Hansson

AARHUS INTERNATIONAL
PIANOCOMPETITION 2019

Onsdag d. 20. marts 2019 kl. 19.30
Hjørring Gymnasium & HF-Kursus
Skolevangen 23-25, Hjørring

Aarhus International Piano Competition finder sted fra 15/3 til 23/3 2019 i Aarhus. Der arrangeres koncerter i jyske musikforeninger for de deltagere, der ikke kommer i finalen. Hjørring Musikforening har afholdt koncert i 2013 og 2015 og 2017 med deltagere, som ikke gik videre til finalen og igen i 2019 spilles en koncert med 3 - 5 meget dygtige unge pianister fra konkurrencen. Og vi kan godt afsløre - med erfaringer fra tidligere år - at pianistniveauet er på et meget højt niveau!

GUSTAV PIEKUT (klaver)

Søndag d. 8. september 2019 kl. 15.00
Hjørring Gymnasium & HF-Kursus
Skolevangen 23-25, Hjørring

Den blot 23-årige Gustav Piekut er et nyt dansk klaverfænomen med adskillige priser fra internationale klaverkonkurrencer i bagagen, senest ved Aarhus International Piano Competition i 2017, hvor han vandt 2. prisen i hovedkonkurrencen foruden tre særpriser. I maj 2015 var han den yngste semifinalist samt vinder af specialprisen for den bedste fortolkning af et værk af Mozart i Dublin International Piano Competition og i februar 2016 vandt han “The Golden Parnassus”, den højeste pris ved the International Piano Forum i Sanok, Polen.
Han debuterede kun 12 år gammel med Sønderjyllands Symfoniorkester og har siden givet adskillige koncerter i Danmark, Tyskland, Litauen, Irland og flere lande. Han støttes af flere fonde, heriblandt Augustinus-Fonden, der har stillet et Steinway & Sons-flygel til rådighed for ham under studierne. Derudover er han stipendiat ved den tyske ‘Studienstiftung’. Han studerer nu hos Prof. Klaus Helwig på Universität der Künste i Berlin.

Gustav Piekut har netop  indspillet en cd med Beethovens Diabellivariationer.
Lyt til denne fantastiske indspilning (vises via YOUTUBE)

Program: Beethoven bagateller op. 126, Sonate Appasionata op. 57, Schubert Sonate D 959

DEN DANSKE KLAVERTRIO

Søndag d. 22. september 2019 kl. 15.00
Hjørring Gymnasium & HF-Kursus
Skolevangen 23-25, Hjørring

Den Danske Klavertrio består af tre af landets mest markante musikere: Lars Bjørnkjær (violin), Toke Møldrup (cello) og Katrine Gisling (klaver). Fra hvert sit hjørne af musiklivet har de anmelderroste kunstnere i årevis leveret musikalske oplevelser i særklasse. Det personlige venskab og den særlige musikalske forståelse mellem de tre førte til dannelsen af Den Danske Klavertrio, hvis debutalbum “Romantic Danish Piano Trios” blev modtaget med fremragende anmeldelser.

Trioen debuterede i 2015 i Weill Recital Hall at Carnegie Hall i New York. Lars Bjørnkjær og Toke Møldrup er særligt kendt fra deres virke som koncertmestre i henholdsvis Det Kgl. Kapel og Copenhagen Phil, og er begge tillige aktive solister. Katrine Gislinge er koncertpianist i international klasse.

Program:

F,. Schubert:  Klavertrio B-dur D 898
- pause -
J.  Brahms: Klavertrio C-dur op. 87

CARL NIELSEN KVINTETTEN

Søndag d. 6. oktober 2019 kl. 15.00
Hjørring Gymnasium & HF-kursus
Skolevangen 23-25, Hjørring

De fem fra Carl Nielsen-kvintetten startede samarbejdet i 2006 og har siden spillet utallige koncerter på diverse festivaler i Danmark. I 2014 vandt de 2. prisen ved P2’s Kammermusikkonkurrence og i 2015 Carl Nielsen International Chamber Music Competition.

Selv siger de: "Vi er fem glade drenge, der elsker at spille musik og, ikke mindst, at spille med hinanden. Vi har alle det til fælles, at vores musikalske grobund blev lagt i Tivoli-Garden, hvor vi har marcheret haven tynd. Nu, flere år senere, besidder vi stillinger rundt omkring i de danske symfoniorkestre, men meget af vores sparsomme fritid bliver brugt på at spille sammen. Det har givet os en masse fede koncertoplevelser rundt omkring på de danske musikfestivaller samt i musikforeningerne. I 2014 vandt vi 2. pris ved P2's Kammermusikkonkurrence og i 2015 den meget prestigefulde Carl Nielsen International Chamber Music Competition."

Program:   Carl Nielsen: Maskarade: Overture, arr. David MAP Palmquist
Emmanuel Chabrier: España, Rhapsodi, arr. Kenny Aaberg Larsen
Jacques Ibert: Tre korte stykker
Diverse: Den Danske Sommerdag, arr. Kenny Aaberg Larsen
- pause -
Carl Nielsen: Blæserkvintet, Op. 43

DUO DAHLWÄST

Søndag d. 27. oktober 2019 kl. 15.00
Hjørring Gymnasium & HF-Kursus
Skolevangen 23-25, Hjørring

Duo DahlWäst består af den svenske sopran Agnes Wästfelt og den danske pianist Linda Dahl Laursen.

Deres samarbejde tog sin spæde begyndelse for mere end 10 år siden da de begge studerede på Musikhögskolen i Malmø, og har siden bragt dem bl.a. til Bruxelles, hvor de var blandt de udvalgte deltagere i Udo Reinemann International Masterclass 2016/17. Og nu kulminerede flere års arbejde hvor de i 2017 vandt den prestigefyldte 1. pris i Copenhagen International Lied-Duo Competition 2017.

Program:
Peterson-Berger, P. Heise (Dyvekes Sange), Schierbeck.
Poulenc, Strauss (bl.a. 4 letzte Lieder)